AVUI PA DE COCA!


INGREDIENTS:
Per dos pans de coca:
500g de farina de força blanca, 10g de llevat fresc, 8g de sal, 300g d’aigua, 50g d’oli d’oliva verge.
Romaní sec i gotes de xocolata.



1_ Primer de tot posem la farina en un bol ben gran, llavors hi afegim el llevat fresc i l’esmicolem bé. Hi afegim la sal, el romaní (al gust, però pensant que aromatitza molt) l’oli i l’aigua. És millor pesar els líquids, però sinó penseu que 1g=1ml. Barregem tots els ingredients amb una espàtula de silicona i quan la mescla sigui homogènia l’aboquem sobre el marbre NO enfarinat.
2_ Ara comença el procés d’amassat: agafem la massa per sota, l’aixequem, la piquem contra el marbre, l’estirem i la dobleguem sobre ella mateixa. (veure el vídeo per entendre-ho bé!) D’aquesta manera aconseguirem que la massa vagi agafant aire i cos. Hem de fer aquest procés primer lent i després més ràpid durant 25 minuts. Passats els 25 minuts la massa haurà agafat més cos, i els dits ja es començaran a desenganxar amb facilitat.
3_ Deixem reposar la massa uns 5 minutets, enfarinem el marbre i les nostres mans. Agafem la massa i la modelem fomant una bola: l’aconseguirem estirant les vores cap el centre.
4_ Posem aquesta bola en un bol una mica enfarinat, i la tapem amb un drap humit. La deixem llevar durant 1hora i mitja.
5_ Passada aquesta hora i mitja, tornem a enfarinar el marbre i hi aboquem la massa amb l’ajuda de l’espàtula de plàstic.
6_ Ara només fa falta que dividim la massa en dos i que tornem a formar dues boles igual que abans (estirant les vores cap el centre). Les deixem reposar 15 minuts. Mentrestant preescalfem el forn a 250ºC i hi posem una safata amb aigu al fons, farà vapor i ajudarà a fer una crosta cruixent.
7_ Estirem les boles en forma rodona i hi fem 3 talls, els obrim i posem els pans a la safata del forn amb un paper sulfuritzat a sota. Hi podem posar una miqueta de farina per sobre, més romaní sec, els trossets de xocolata…
9_ Finalment els enfornem durant 25 minuts. Quan el treiem el deixem refredar sobre una reixeta.
BON PROFIT!