PLÀTANS CARAMEL.LTZATS




platans
INGREDIENTS:


100 gr.de sucre
1 taronja
1 llimona
1 clau d’espècie
4 gr. de cafè
1 dl. de rom negre
1 dl. de nata del 35 %


ELABORACIÓ


Posem el sucre en una paella amb un raiget d’aigua i deixem que es caramel.litzi a foc suau.
Fem un suc amb la llimona i la taronja i en ratllem les pells.
Quan el sucre comnci a tenir un color marró fosc, baixem el foc i hi tirem el rom. Deiem evaporar l’alcohol.
Incorporem el suc de taronja i llimona, les pells ratllades, el clau, els grans de cafè i els plàtans pelats. Deixem coure fins que els plàtans quedin tous i cuits. Parem el foc i els deixem refredar.
Servim-los acompanyats de nata mig muntada.

Els plàtans flamejats, arrebossat, cuits... sempre queden bé. En aquesta recepta la llimona, la taronja, el clau i el rom ens aporten uns aromes molt interessants. És una recepta fàcil per tenir èxit assegurat.